Fillere cu Acid Hialuronic
Substantele injectabile de umplere pe baza de acid hialuronic (filleri dermali injectabili) pot inlocui (atunci cand nu s-a ajuns la o imbatranire excesiva a pielii) sau completeaza interventiile de chirurgie plastica (atunci cand imbatranirea nu mai poate fi corectata doar prin metode injectabile). De aceea, in functie de varsta pielii (nu varsta biologica) este recomandat a se folosi acidul hialuronic. Fillerii sunt injectati in ridurile de expresie ale fetei sau cele constitutionale cu scopul de a le netezi.
Ce este acidul hialuronic?
Acidul hialuronic este o componenta naturala extrem de importanta a pielii noastre. Calitatile sale hidratante si vascoelastice redau fetei un aspect neted, bine conturat. Cantitatea lui in piele se diminueaza cu inaintarea in varsta, astfel obrajii si pometii se lasa, apar ridurile iar fata isi pierde forma ei ovala, si odata cu ea, armonia intregii fete.
Desi in trecut se folosea o gama larga de fillere pe baza de colagen, silicon sau cristale de calciu, din pacate, ele nu sunt omologate deoarece reactiile adverse erau extrem de frecvente. Cele mai sigure fillere sunt la momentul actual cele pe baza de acid hialuronic 100%, resorbabil, de origine non-animala – un constituent natural al pielii noastre. Acidul hialuronic este o substanta care se gaseste in aproape toate celulele din corpul nostru. Principala sa functie dupa ce a fost injectat este de a retine apa si de a-si mari volumul pentru a corecta o depresiune a pielii (riduri, santuri).
Ce se poate corecta cu un filler ca acidul hialuronic?
-pot fi corectate: ridurile dintre nas si coltul gurii (nazo-labiale sau naso-geniene), ridurile de pe mustata,ridurile de pe obraji, ridurile de la colturile gurii, ridurile de la nivelul gatului.
– se pot volumiza: pometii, buzele sau ovalul fetei, se poate recontura linia mandibulara, se pot umple cearcanele sau santurile lacrimale, se poate efectua rinocorectie non-invaziva (ridicarea varfului sau corectarea profilului).
In ce consta consultatia?
Pentru a ajuta pacientul sa inteleaga procedura completa, cat si etapele de vindecare, Aesthetica recomanda efectuarea unei consultatii in cadrul careia pacientul va competa o fisa de sanatate, i se vor prezenta toate detaliile legate de cazul sau specific deoarece fiecare individ are caracteristici unice de care medicul va trebui sa tina cont in timpul tratamentului.
Pentru a ne usura consultatia, rugam pacientii sa vina pregatiti cu un act de identitate, in cazul in care exista tratamente cu acid hialuronic in antecedente, este indicat ca pacientul sa prezinte la consultatie carnetelul cu eticheta solutiei injectate anterior (fiecare produs injectat omologat prezinta 2 etichete de trasabilitate, una pentru medic si una pentru pacient). Consultatia dureaza aproximativ 15 minute. Va rugam sa va programati telefonic pentru consultatie.
In ce consta procedura?
Tratamentul se poate face in cadrul primei consultatii daca pacientul doreste sa urmeze procedura de injectare cu acid hialuronic cat mai rapid.Tratamentul dureaza intre 10 si 15 minute, iar efectele sunt vizibile imediat (70%) chiar daca rezultatul final (100%) apare dupa aproximativ doua saptamani (timp necesar pentru acidul hialuronic sa retentioneze apa si sa isi mareasca volumul).
In urma injectarii, cateva zile zonele sunt mai umflate decat efectul final, urmand ca pana in 2 saptamani sa se aseze. Exista de asemenea riscul ca in urma interventiei sa apara in zonele injectate mici/mari vanatai care, incepand cu a doua zi, se vor putea acoperi cu fond de ten. Aceste reactii normale de vindecare sunt de obicei prezente cateva zile si nu constituie un impediment in continuarea activitatilor zilnice normale.
Considerata o manopera extrem de sigura, injectarea cu acid hialuronic nu necesita o testare alergica deoarece substanta este un constituent natural al pielii.
Cat tine efectul Acidului Hialuronic premium?
In mod normal, rezultatul dureaza intre 6 si 12 luni, in functie de produsul premium injectat, organismul pacientului: rata de metabolizare, mimica fetei, particularitati genetice, igiena de viata (expunere la ultra-violete si poluare, fumat, expunere la stres, dereglari hormonale, boli generale, activitate fizica, dieta).
UN MARE AVANTAJ: Efectul acidului hialuronic premium este cumulativ in timp insemnand ca de la o injectare la alta tine din ce in ce mai mult (de la un minim de 6 luni la prima injectare pe masura ce se repeta poate sa tina pana la 2 ani).
Ce se intampla dupa ce se duce efectul?
O data cu trecerea timpului, in afara de aparitia ridurilor se produc si modificari in textura volumetrica a detaliilor faciale (apar cearcanele, pometii se diminueaza, buzele se invagineaza). Umplerea ridurilor nu numai ca reface volumetria fetei, ci si intretine mai ferme tesuturile faciale. Pe masura ce se metabolizeaza, acidul hialuronic se sparge in molecule de apa si hidrateaza pielea. Nu se pot produce in timp migrari ale acidului hialuronic, zonele injectate din contra, sunt mai ferme, mai hidratate, calitatea tesutului este mult imbunatatita. Dupa metabolizarea completa a acidului hialuronic, ridurile revin la forma initiala.
Este o procedura dureroasa?
Procedura nu este dureroasa din 2 motive:
– fillerele din noua generatie contin anestezic in interior
– pentru pacientele sensibile se poate aplica o crema anestezica ce produce desensibilizare completa
Pregatirea pacientului
Fillerele pe baza de acid hialuronic nu sunt recomandate femeilor însarcinate sau femeilor care alapteaza si nici persoanelor cu boli autoimune sau alte boli care afectează sistemul imunitar.
Cateva zile inainte si dupa tratament sunt interzise pastilele antibiotice/antiinflamatoare (pastile de durere sau raceala si gripa). De asemenea, trebuie oprita administrarea cu aproximativ o saptamana inainte a suplimentelor cu vitamina C, E, ginkobiloba sau alte combinatii homeopate care ar putea creste sangerarea in timpul interventiei.
Zonele nu se ating si nu se machiaza cateva ore dupa injectare. Este recomandata aplicarea unei creme speciale si gheata cateva ore dupa injectare.
Sunt strict interzise expunerea la soare, solar, caldura puternica, frig extrem, exercitiul fizic cateva zile dupa tratament.
Pacientul va trebui sa ajute instalarea efectului cu un usor masaj timp de cateva zile.
Este foarte importanta hidratarea pacientului cu minim 2,5 litri de apa pe zi in perioada de asezare a solutiei (doua saptamani). Persoanele cu fragilitate capilara (care se invinetesc repede) ar trebui sa ia in calcul perioada de vindecare de minim 7 – 10 zile , timp in care se poate continua activitatea normala, insa este de preferat sa nu aiba planificate evenimente importante (nunti, botezuri etc).
Reactii adverse
Atata timp cat pacientii respecta indicatiile pre si post injectare, riscurile sunt minime. Tinem foarte mult ca pacientii sa respecte cateva reguli atat inainte, cat si dupa: pacienta nu are voie sa atinga locurile injectate cu mainile murdare sau sa se rujeze cateva ore, nu are voie sa consume medicamente interzise sau sa efectueze activitati interzise.
Este extrem de importanta calitatea solutiei folosite, din acest motiv nu injectam decat AHP pastrat si injectat in conditii optime: produse aflate in termen de garantie, pastrate la o temperatura optima, injectate in conditii de igiena maxima a mediului ambiant. Facem toate aceste lucruri pentru a minimaliza riscurile intervetiilor.
Reactiile sunt de obicei minore (2 – 5zile), dar la pacientii care nu respecta cu strictete indicatiile medicului se pot prelungi semnificativ (7-14zile):
– edem (de obicei 2-3 zile dupa)
– echimoze (vanatai care dispar in 5-7 zile)
– hematoame (cu disparitie in 7-14 zile)
– injectare intravasculara cu necrozarea tegumetului adiacent (necesita tratamente adjuvante)
– reactii alergice (cu disparitie in cateva zile, necesita tratamente adjuvante)
– reactii autoimune (necesita tratamente adjuvante pe termen lung de pana la cativa ani)
Edemul, echimozele si hematoamele, reactii normale de vindecare sunt de obicei prezente cateva zile si nu constituie un impediment in continuarea activitatilor zilnice normale. Nu este nevoie sa va luati zile libere de la munca.
Pentru a va ajuta sa obtineti efectul dorit, Aesthetica recomanda controale la 3 saptamani de la efectuarea tratamentului. Atunci vi se vor da sfaturi si indicatii aditionale, in cazul in care este necesar vom realiza masajul zonelor impreuna, va vom raspunde la orice intrebare.
Care este pretul acidului hialuronic?
Acidul hialuronic vine predozat in fiole utilizabile la o singura persoana. Tinem foarte mult la sanatatea pacientilor nostri astfel incat la noi in clinica fiolele se desfac in fata pacientului apoi i se ofera acestuia eticheta de trasabilitate a solutiei injectate intr-un mic pasaport de frumusete.
Dintr-o fiola se injecteaza la o singura persoana deoarece fiind o manopera sangeranda, in momentul injectarii peretii externi ai fiolei se contamineaza si se pot transmite boli de la un pacient la altul, chiar daca se schimba acul (chiar daca pacientii isi fac analize de sange inainte de injectare si acestea ies in limite normale este prezent riscul de contaminare deoarece exista boli care determina modificari ale markerilor sanguini abia la 6 luni de la prima infectie). Din acest motiv, nu se injecteaza din aceeasi fiola nici la mama si fiica.
Pe piata internationala exista foarte multi producatori de acid hialuronic insa nu toate solutiile sunt omologate deci considerate a fi sigure pentru injectare pe pacienti umani.
Preturile fiolei (1ml) de acidul hialuronic gama premium sunt intre 1450-1890 lei, in functie de producator. Plata se face integral in lei (numerar sau card).
In cadrul consultatiei, vi se vor explica detaliat diferentele dintre produse, cantitatile necesare si in functie de zona si efectul dorit de dvs se va putea lua o decizie.
AESTHETICA RECOMANDA UN ASPECT CAT MAI NATURAL. Efectul final trebuie sa fie: o fata mai odihnita, luminoasa, tanara, nicidecum crispata, rigida sau chiar imobila.
Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice minim-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.