Albirea dentara

Albirea profesionala a dintilor cu lampa Zoom2 (Albirea Hollywood)

Procedura de albire dentara este inofensiva si lipsita de discomfort, iar timpul redus de tratament, precum si nuantele foarte luminoase fac ca aceasta sa fie foarte solicitata mai ales de pacientii pentru care timpul este pretios. De asemenea, albirea dentara cu lampa este foarte utila si indicata in cazul unor evenimente care cer un zambet fara cusur intr-un interval de timp foarte scurt (casatorii, petreceri, conferinte, evenimente mondene).

Cum decurge o albire dentara?

Procedura de albire dentara se efectueaza doar in cabinetul stomatologic de catre medical stomatolog. Inaintea procedurii este indicat ca pacientul sa execute o igienizare completa pentru a indeparta coloratiile extrinseci si depozitele de tartru.

Albirea cuprinde mai multi pasi si anume:

1. Se aplica o bariera gingivala pentru a proteja gingia

2. Se aplica gelul special de albire pe baza de peroxid de hidrogen

3. Gelul este activat cu ajutorul lampii

4. Procedeul este realizat in 2 reprize a cate 15 minute

5. Dupa terminarea procedeului se indeparteaza substanta activa de pe suprafata dintilor si se aplica un gel pe baza de fluor, remineralizant

albire

Cat de tare se vor albi dintii?

Dupa efectuarea procedurii de albire, dintii se vor albi cu pana la 10 nuante in functie de culoarea initiala a dintilor si structura smaltului;

Cat dureaza procedeul albirii dentare?

Procedeul de albire dentara dureaza aproximativ 30 de minute.

Este periculoasa?

Albirea dentara facuta profesional nu implica deteriorarea dintiilor, slabirea rezistentei acestora sau predispunerea acestora la aparitia cariilor. Albirea in schimb necesita cateva restrictii ulterioare procedeului pentru a avea rezultatele dorite. Realizarea ei intr-un cabinet stomatologic ar trebui sa fie un certificat de garantie ca procedura este sigura si ca ulterior pacientul nu va avea probleme dentare ca urmare a acestei proceduri.

Este o procedura dureroasa?

Procesul de albire dentara  poate conduce la aparitia unei sensibilitati dentare TEMPORARE! Studiile clinice au demonstrat, de-a lungul timpului ca nu au existat imbolnaviri ale nervului dentar datorate produselor de albire. Este demonstrat stiintific ca albirea dentara realizata cu produse profesionale are un efect protector pentru dinti datorita continutului perfect dozat de saruri de fluor ce realizeaza concomitent cu albirea o remineralizare a structurilor dure dentare.

Cine nu e potrivit pentru albirea dentara?

Albirea nu este indicata in cazul femeilor gravide si cele care alapteaza, pacientilor care urmeaza un tratament pentru boli grave, pacientilor cu sensibilitate la lumina sau care iau medicamente foto-reactive, chiar si homeopate. Deasemenea albirea dentara este dificil de realizat persoanelor cu plombe mari pe dintii frontali, cu coroane de acoperire sau celor cu afectiuni gingivale.

Ce trebuie sa fac dupa ce-mi albesc dintii?

Avand in vedere ca procesul de albire continua si dupa ce pacientul a plecat din cabinetul stomatologic, iar culoarea dintilor se va stabiliza in aproximativ 48 ore este important ca pentru urmatoarele 5 zile pacientul sa fie riguros in ceea ce priveste igiena dentara. In aceasta perioada se recomanda evitarea anumitor produse cum urmeaza:

– alimente puternic pigmentate (sfecla rosie, morcovi, sucurile puternic colorate etc.)

– bauturile ce contin pigmenti puternici (coca-cola, cafea, vin rosu, citrice etc.)

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de baza ale interventiilor stomatologice sau estetice non-invazive. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiesc tratamentele de specialitate. Informatiile oferite de www.drcorinacazacu.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient al www.drcorinacazacu.ro si medicul sau. Daca va ganditi la aceasta terapie, pentru orice nelamurire si intrebare apelati la medicii nostri specialisti.