Hiperhidroza axilara

Tratamentul hiperhidrozei axilare prin injectii cu Botox este una din cele mai eficiente solutii.
Hiperhidroza este termenul medical care descrie transpiratia in exces, comparativ cu cea normala si necesara pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom frecvent care produce foarte mult disconfort pacientului.

Hiperhidroza poate fi primara sau secundara diverselor afectiuni (metabolice, nervoase, endocrine, stari febrile) sau poate sa apara ca reactie adversa la diverse medicamente. Cel mai frecvent, hiperhidroza apare in conditii de stres, emotii, caldura.
Transpiratia in sine nu are un miros neplacut dar favorizeaza dezvoltarea bacteriilor si formarea de acizi care ulterior sunt raspunzatori de aparitia mirosurilor neplacute.

O solutie eficienta pentru tratamentul hiperhidrozei axilare este injectarea de Botox in zona afectata.
In medicina estetica, Botoxul este utilizat si autorizat de multi ani la nivel international pentru tratarea ridurilor.

Botoxul este o proteina purificata ce actioneaza in mod natural la nivelul muschilor fetei, cu efect de relaxare a musculaturii, avand ca rezultat netezirea ridurilor, iar la nivel axilar va bloca activitatea glandelor sudoripare, ce determina dupa instalarea efectului scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse.

Botoxul injectat in zona axilara va bloca activitatea glandelor sudoripare, ce determina dupa instalarea efectului, scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse.

Tratamentul hiperhidrozei axilare este simplu si rapid, se efectueaza sub anestezie locala cu crema, poate fi realizat intr-o pauza, iar apoi va puteti relua activitatile.

Efectul tratamentului Hiperhidrozei axilare se instaleaza in 10-14 zile, dureaza aproximativ 4-6 luni, in functie de reactivitatea individuala si consta in scaderea considerabila a cantitatii de transpiratie produse in zona tratata.

Contraindicatii:
-sarcina si perioada de alaptare
-alergii la una dintre componentele utilizate in prepararea substantei, de exemplu albumina
-maladii care determina scaderea generala a fortei musculare, cum ar fi Miastenia Gravis
-in timpul tratamentelor cu anticoagulante, antibiotice, blocante ale canalelor de calciu
-in timpul tratamentelor cu medicamente antiinflamatorii corticosteroidiene
-prezenta de infectii locale in regiunea ce va fi tratata.